Privacybeleid

Bedrijfsgegevens:

Handelsnaam: Gameplaats

Rechtsvorm: Eenmanszaak

Bedrijfsadres: Beekpunge, 5931 DS, Tegelen

KVK-nummer: 76335747

BTW-nummer: NL003081246B92

E-mail: info@gameplaats.shop

Website: https://gameplaats.shop

Stan Peeters is de Functionaris Gegevensbescherming van Gameplaats hij/zij is te bereiken via info@gameplaats.shop. Stan Peeters is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die wij verwerken:

Gameplaats verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam

– Adresgegevens

– E-mailadres

– IP-Adres

– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken:

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@gameplaats.shop, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken:

Gameplaats verwerkt jouw persoonsgegevens, omdat het noodzakelijk is voor het uitvoeren van een overeenkomst. Zonder persoonsgegevens kunnen we onze diensten niet uitvoeren. Voor de volgende doelen worden jouw persoonsgegevens gebruikt: 

– Het afhandelen van jouw betaling 

– Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder

– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

– Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten

– Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken

– Om goederen en diensten bij je af te leveren

– Om goederen te retourneren (binnen 14 dagen)

-Om garantie te vragen op goederen (binnen 6 maanden)

Geautomatiseerde besluitvorming

Gameplaats neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Gameplaats) tussen zit. Gameplaats gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren:

Gameplaats bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

(Categorie) persoonsgegevens  > Bewaartermijn > Reden

Persoonsgegevens die wij ontvangen bij een bestelling

Naam, Adres en E-mailadres

Na een bestelling krijgen we persoonsgegevens binnen, deze heeft Gameplaats nodig om een overeenkomst uit te voeren. Het is de bedoeling om bestelde goederen naar de klant toe te sturen, dit gaat niet zonder Naam, E-mailadres en woonadres. Dit zijn ook de enigste persoonsgegevens die wij bij het afrekenen van de bestelling aan de klant vragen, want zonder deze gegevens kunnen wij onze diensten niet uitvoeren. Het is natuurlijk ook altijd de eigen keuze van de klant om een bestelling te plaatsen. De klant heeft altijd het recht om zijn/haar bestelling te annuleren en om zijn/haar persoonsgegevens definitief te laten verwijderen, dit doet Gameplaats dan ook meteen. We bewaren persoonsgegevens niet langer dan nodig is, het bewaartermijn is zes maanden. Gameplaats bewaart persoonsgegevens uit bestellingen zes maanden, omdat dit gebaseerd is op ons garantietermijn. Een klant heeft bij ons het recht op een half jaar (6 mnd.) garantie, zonder het bewaren van persoonsgegevens heeft Gameplaats geen bewijs wanneer een klant vraagt om garantie. Na het bewaartermijn worden alle persoonsgegevens definitief verwijderd. Persoonsgegevens op facturen (factuuradres en naam, niet e-mailadres) worden 7 jaar lang gearchiveerd (bewaart in de boekhouding), dit is een verplichting van de Belastingdienst en valt onder de Archiefwet.

Persoonsgegevens die wij ontvangen via het contactformulier

Naam & E-mailadres

Gameplaats biedt de mogelijkheid om klanten contact op te laten nemen met ons, hier kiest de klant overigens zelf voor. Klanten nemen contact met ons op om antwoord te krijgen op hun vraag wat zorgt voor een betere site-ervaring. Zodra de vraag van de klant volledig is beantwoord, wordt het e-mailadres en andere gegevens (zoals naam) defintief verwijderd. We bewaren persoonsgegevens via het contactformulier en andere formulieren ook niet langer dan 2 weken.

Persoonsgegevens die wij krijgen door het maken van een account

Het maken van een account 

Gameplaats biedt de mogelijkheid om een account aan te maken op de site, hier kiest iemand zelf voor, het is dus geen verplichting. Men kiest voor het maken van een account, omdat het zorgt voor een betere site-ervaring. I.v.m. beveiliging en privacy verwijderen we automatisch accounts die 5 maanden lang inactief zijn. De klant mag er zelf voor kiezen om zijn/haar account te verwijderen, dit doet hij/zij door een formulier in te vullen. Nadat een klant verzoekt via het formulier om zijn/haar account (met persoonsgegevens) te verwijderen, wordt dit zo spoedig mogelijk gedaan.

Persoonsgegevens die wij krijgen door het beveiligen van de site

Het IP-adres van de klant

Gameplaats beveiligt de site, dit doet Gameplaats o.a. door het blokkeren van de IP-adressen van klanten/mensen/hackers. Het bewaartermijn van het bewaren van IP-adressen is ook 6 maanden. Na deze tijd worden de IP-adressen definitief verwijderd. > Wij slaan IP-adressen op, omdat Gameplaats dan kan optreden tegen hackers. Als een hacker bijvoorbeeld wilt inloggen op een willekeurig account van een klant dan kan Gameplaats het IP-adres blokkeren. 

Delen van persoonsgegevens met derden:

Gameplaats deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Gameplaats deelt geen persoonsgegevens met derden buiten de EU. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Gameplaats blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. We delen persoonsgegevens met derden om de bestelde goederen van de klant te leveren. Dit kan niet zonder persoonsgegevens.  

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

1. Het gebruik van cookies

Gameplaats gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Gameplaats gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/. 

2. Toestemming

Voor het gebruik van bepaalde cookies is jouw toestemming vereist. Dit doen wij door middel van een zogenaamde ”cookiewal”. Als je niet akkoord gaat met ons cookiebeleid plaatsen we geen cookies waarvoor toestemming nodig is.

3. Welke cookies gebruiken wij?

  • Functionele cookies: Functionele cookies plaatsen we altijd en zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Deze cookies hebben weinig tot geen impact op je privacy en worden anoniem ingezet. Zo kan je beter gebruik maken van onze webwinkel. Bijvoorbeeld: Als je een account op onze website hebt blijf je  ingelogd en producten die je hebt toegevoegd aan je winkelmandje blijven staan.
  • Advertentie cookies: Wij gebruiken online advertenties om meer klanten te krijgen. Dit doen we het liefst zo precies (gericht) mogelijk, om zo efficiënt mogelijk te werkt te gaan en de juiste advertenties te tonen. Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Deze cookies kunnen ook tracking cookies bevatten die je surfgedrag op het web volgen. Hiermee wordt bijgehouden welke pagina’s je bezoekt op het internet om je persoonlijke profiel te bouwen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan je naam, adres & e-mailadres, etc., maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat de advertenties relevant zijn. Voor deze tracking cookies vragen we je uiteraard toestemming. Hieronder een overzicht:

Naam: Facebook
Cookies: fr, _fbp, c_user, datr, dpr, locale, sb, spin, wd, xs
Functie: Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders.
Bewaartermijn: 2 jaar

Waarom wij advertentie cookies gebruiken:

  • Voorkomen dat je een advertentie te vaak te zien krijgt.
  • Bijhouden hoeveel bezoekers geïnteresseerd zijn in onze advertenties.
  • Bijhouden hoe lang bezoekers op onze site blijven,  zo kunnen we analyseren hoe effectief onze advertenties zijn.
  • Geen dubbele advertenties van ons bedrijf. 

Ook als je cookies niet accepteert kun je nog advertenties van ons online tegenkomen. Dit komt doordat sommige advertenties niet samenwerken met cookies. Met cookies kunnen we je wel advertenties tonen die voor jou relevant zijn.

  • Analytische cookies

Met analytische cookies kunnen we het websitebezoek meten, dit is handig want zo kan Gameplaats zien (bijvoorbeeld) hoe vaak onze site wordt bezocht en naar welke informatie bezoekers zoeken. Uit deze informatie kunnen we zien welke pagina’s op onze website relevant zijn voor de bezoeker. De statistieken die we verzamelen kunnen we niet herleiden naar personen. Deze gegevens worden na verzameling anoniem gemaakt.

Om onze website te verbeteren voeren we daarom soms een A/B-test uit. De bezoekers zien dan op hetzelfde moment een aangepaste versie van de website. Uit deze informatie kunnen we de website nog beter optimaliseren om nog meer tevreden bezoekers te krijgen en winstgevende klanten.Hieronder een overzicht van welke analytische cookies die Gameplaats gebruikt:

Naam: Google Analytics
Cookies: _utma
Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet
Bewaartermijn: 14 maanden

Wij bewaren dankzij de analytische cookies de volgende gegevens;

  • Het aantal bezoekers op onze website
  • Tijd meten hoe lang een bezoeker op onze website blijft.
  • De zoekopdrachten van onze bezoekers
  • Welke versie van de website aangeboden moet worden (A/B-testen).
  • Gegevens over je browser en apparaat waarmee je onze website bezoekt, zoals besturingssysteem en schermgrootte.
  • Hoe je op onze website terecht bent gekomen, is dat bijvoorbeeld door een advertentie op instagram, facebook, etc. 
  • Anonieme gegevens die je invult in een formulier, zoals het type auto of type dekking.
  • Producten die je hebt toegevoegd aan je winkelmandje of juist hebt gekocht.
  • De snelheid van onze website meten. Met deze informatie kan Gameplaats de website meer optimaliseren en sneller maken. 

Deze analytische cookies die door Google Analytics wordt geplaatst gebeurt alleen met toestemming. Als je deze toestemming niet geeft dan zullen wij deze cookies ook niet plaatsen. 

 4. Cookies aanpassen en/of verwijderen

Je kan de cookies van onze website altijd blokkeren of verwijderen via je internetbrowser. Weet wel dat als je cookies verwijdert, dat de website dan minder/niet goed functioneert. Ook als je cookies blokkeert kan je van Gameplaats nog steeds online advertenties tegenkomen. 

Sommige tracking cookies worden geplaatst door derden (bijv. Facebook). Deze cookies kan je verwijderen via hier. Cookies verwijderen of aanpassen verschilt per browser. Op Google Chrome gaat het heel gemakkelijk via de drie puntjes rechtsboven > instellingen > geavanceerd > site-instellingen > cookies & sitegegevens. Of klik op je browser hieronder om cookies aan te passen of te verwijderen.

5. Nieuwe ontwikkelingen op Gameplaats

Deze site wordt regelmatige geüpdatet. Dit geldt dus ook voor het cookiebeleid. Neem deze cookieverklaring dus regelmatig op te hoogte voor eventuele veranderingen in ons systeem. Voor vragen is het uiteraard mogelijk om contact op te nemen met ons.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

 Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@gameplaats.shop.  Gameplaats zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Gameplaats wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Gameplaats neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@gameplaats.shop. Gameplaats heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen: 

– Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.

– TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk.

– DKIM, SPF en DMARC zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoelt zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtige